Όροι
banner imagebanner image
 


Ροδάκινα

Καλοκαιρινό και δροσερό, θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας σύμφωνα με κάποιες ανατολίτικες παραδόσεις. Θεωρείται πως έφτασε στην Ευρώπη το 100 μ.χ. και πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πλέον παραγωγικές χώρες αναφορικά με το φρούτο.  Το ροδάκινο περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο, βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης και προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

 

 


Βερίκοκα

Με καταγωγή από τα βάθη της Ασίας, η καλλιέργειά του είναι γνωστή στην ανθρωπότητα για περισσότερα από 2000 χρόνια. Στην Ευρώπη άρχισε να καλλιεργείται περίπου το 300π.χ. και λέγεται πως μεταφέρθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Διαθέτει βιταμίνες A, C, B1 και B2 καθώς και σίδηρο, φυτικές ίνες, τρυπτοφανή και κάλλιο χαρίζει ευεξία και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του πνεύμονα και του παγκρέατος.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

 

 


Νεκταρίνια

Αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου, τα νεκταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών Α και C και θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικά σε ζητήματα δυσκοιλιότητας. Επίσης επειδή διαθέτουν κάλιο βοηθούν ιδιαίτερα σε θέματα μνήμης με ευεργετικές ιδιότητες στο νευρικό σύστημα.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

 

 


Ακτινίδια

Με καταγωγή από την Κίνα τα ακτινίδια έχουν μια σειρά από οφέλη τα οποία καθιστούν το φρούτο μοναδικό ως προς τη θρεπτική του αξία. Με διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C σε σχέση με τα πορτοκάλια καθώς και τις βιταμίνες Α και Ε τα ακτινίδια βοηθούν την όραση, το πεπτικό και το αναπνευστικό σύστημα όπως επίσης βοηθούν και το ανοσοποιητικό.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ