ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
banner imagebanner image
 


Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Μανδάλου - Ο.Π.
Ροδάκινα, Νεκταρίνια & Βερίκοκα Έδεσσα Πέλλα


Το Μάνδαλο είναι ένα χωριό το οποίο βρίσκεται στον νομό Πέλλας. Παλαιότερα, ως το 1928, ονομαζόταν Μανδάλοβο. Η ονομασία Μάνδαλο προέρχεται από το ρήμα μανδαλώνω που σημαίνει ασφαλίζω-δένω. Η κοινότητα ιδρύθηκε στο χωριό το 1931. Η πρώτη γεωργική παραγωγή ήταν το σιτάρι και αργότερα ο καπνός.

Το 1934 ιδρύθηκε ο “Γεωργικός Συνεταιρισμός Μανδάλου” από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι και την πενταετία 1980 - 1985 άρχισαν την συστηματική δεντροφύτευση ροδάκινων και εγκατέλειψαν τον παραδοσιακό καπνό και το σιτάρι. Επίσης, καλλιεργούσαν βερίκοκα, ελιές και κεράσια σε λιγότερο βαθμό.

Σήμερα, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια, η αγροτική παραγωγή του συνεταιρισμού στηρίζεται στα ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα από τον τόπο μας σε όλη την Πέλλα αλλά και σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

 

 
 
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

των προϊόντων του συνεταιρισμού γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και κάτω από αυστηρή παρακολούθηση από το επιστημονικό προσωπικό του συνεταιρισμού και στο πλαίσιο του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που εφαρμόζει και σύμφωνα πάντα με τα διεθνή συστήματα ασφαλείας και ποιότητας (Global Hap. Argo 2.1 και 2.2).

Τα προϊόντα του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανδάλου” διακρίνονται για την εξαιρετική γεύση τους, το άριστο χρώμα τους και την θρεπτική τους αξία.
 
Βασικές και κυρίαρχες λειτουργίες του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Μανδάλου - Ο.Π.” είναι η συγκέντρωση, εμπορία και προώθηση όλων των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, στην εσωτερική και εξωτερική αγορά στην Πέλλα αλλά και σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ο “Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Μανδάλου - Ο.Π.” στηρίζει την παραγωγική διαδικασία έχοντας στελεχώσει το κατάλληλο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή.

Σκοπός του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Μανδάλου - Ο.Π.” είναι η εξυπηρέτηση των παραγωγών της περιοχής μας αλλά και η προσφορά αγνών και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων στον καταναλωτή.

 


 

Πρόεδρος Συνεταιρισμού
Χατζηχρήστος Νικόλαος  | Τηλ. 6988414946